Blog

5 Carti de business si dezvoltare personala pe care ar trebui sa le citesti

Dragi cititori, am întocmit o listă de cărți motivaționale, cărți care m-au inspirat în afaceri și în viata de zi cu zi. Vi le recomand cu mare drag și vă indemn să faceți și voi același lucru după ce terminați fiecare carte.

1. Un Singur Lucru – Gary Keller si Jay Papasan

Cine alearga dupa doi iepuri nu prinde nici unul.

Asaltul zilnic de e-mailuri, mesaje si intalniri te distrage de la ce e important si te streseaza enorm. Solicitarile de la locul de munca si din familie sunt din ce in ce mai numeroase. Rezultatul: productivitate scazuta, deadline-uri depasite, castiguri mai mici, incetarea ascensiunii profesionale. Dar vrei mai mult. Vrei mai multa productivitate. Vrei castiguri mai mari, pentru un nivel de viata mai ridicat, vrei mai mult timp pentru tine, familia si prietenii tai.
Acum poti sa faci mai putine lucruri si sa realizezi mai mult.

Un singur lucru te invata:
• sa obtii rezultate mai bune in mai putin timp;
• sa reduci stresul;
• sa scapi de sentimentul de coplesire;
• sa iti recapeti energia;
• sa obtii rezultate extraordinare la munca si in viata personala.

Invata sa te concentrezi pe ceea ce conteaza!

un singur lucru

2. Cel mai bogat om din Babilon – George S. Clason

Milioane de cititori au ajuns sa cunoasca celebrele „parabole babiloniene“ ale lui George S. Clason. Considerate a fi adevarate surse de inspiratie, ce trateaza atatea subiecte dureros de actuale precum planificarea si obtinerea succesului financiar, asigurarea unui venit solid pentru viitor, dar si principii financiare extrem de solide, desi vechi de mii de ani, aceste povestiri fascinante, bogate in sfaturi si informatii extrem de utile, au devenit un model demn de urmat pentru toti autorii lumii moderne ce hotarasc sa scrie despre toate aceste teme.

Pentru cei care au citit Arta Vanzarii de Zig Ziglar, numele lui George S. Clason nu este o necunoscuta, iar cartea de fata vine dupa o indelunga asteptare. Paginile ei va vor purta doar aparent inapoi in timp, tocmai in indepartatul Babilon, leaganul principiilor de baza ale lumii financiare, pretuite si in zilele noastre si puse in practica in intreaga lume.

Folosind un limbaj la fel de simplu, dar si profund, precum cel biblic, acest ghid de intelegere a lumii financiare ne schiteaza o cale sigura spre prosperitate si, implicit, spre fericire. Totodata, ne ajuta sa intelegem problemele financiare cu care ne confruntam, oferindu-ne si o solutie ce ne va calauzi pe durata intregii vieti. Cel mai bogat om din Babilon este o carte pe care trebuie sa o cititi fara intarziere, s-o recomandati prietenilor si s-o daruiti tinerilor care fac primii pasi in lumea afacerilor.

cel mai bogat om din babilon

3. Tata bogat, Tata sarac – Robert T. Kiyosaki
„Principalul motiv pentru care oamenii se lupta cu dificultatile financiare este acela ca au trecut prin scoala fara sa invete nimic despre bani. Rezultatul este ca invata sa lucreze pentru bani… dar nu invata niciodata sa puna banii sa actioneze pentru ei.“ Robert T. Kiyosaki

„Imi iubesc copiii si vreau sa fac tot posibilul pentru ca ei sa aiba parte de cea mai buna educatie! Invatamantul traditional, desi este foarte important, nu mai este de ajuns. Trebuie sa intelegem cu totii ce sunt banii si cum lucreaza ei.“ Sharon L. Lechter

Tata bogat, tata sarac…

– Arunca in aer mitul care spune ca trebuie sa castigi mult ca sa te imbogatesti.
– Combate ideea potrivit careia, daca ai o casa, esti instarit.
– Le arata parintilor de ce nu se pot baza pe sistemul de invatamant, daca vor sa-si vada copiii invatand cate ceva despre bani.
– Defineste odata pentru totdeauna activele si pasivele.
– Va invata ce si cum sa le spuneti copiilor despre bani, astfel incat sa aiba succes financiar in viitor.

tata bogat tata sarac

4. Inteligenta emotionala – Daniel Goleman

Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revolutie uluitoare in psihologie prin analiza importantei covarsitoare a emotiilor in dezvoltarea personalitatii umane. Studiul sau ne explica cum, atunci cand ne intelegem sentimentele, situatia in care ne aflam devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macina familia si societatea.

Preluand rezultatele cercetarilor asupra creierului si comportamentului, autorul propune extinderea conceptului de inteligenta. Este binecunoscut termenul de IQ – coeficientul care masoara inteligenta umana innascuta si care nu prea poate fi ameliorat pe parcursul vietii. O asemenea intelegere nu explica, de pilda, situatiile in care persoane cu un IQ mediu sau relativ scazut au cunoscut un mare succes.

De aceea, autorul a deschis calea unei psihologii care acorda un interes egal si inteligentei sentimentelor. Inteligenta emotionala (EQ) presupune in primul rand constientizare de sine, autodisciplina si empatie. Ea da seama de felul in care ne controlam impulsurile si sentimentele. Vestea buna este faptul ca inteligenta emotionala poate fi imbunatatita. Desi copilaria este extrem de importanta in punerea unor baze solide pentru dezvoltarea inteligentei emotionale, ea poate fi imbunatatita si cultivata inclusiv la varsta adulta.La zece ani de la aparitia primei editii in limba engleza, studiul inteligentei emotionale a capatat proportiile unui domeniu stiintific autonom in slujba caruia lucreaza un numar impresionant de cercetatori folosind cele mai avansate metode tehnologice. Astazi inteligenta emotionala se preda in scoli si universitati, competentele sale au devenit criterii de angajare sau de promovare in cariera, iar programele de educatie pe baza sa au devenit punctul de plecare in politicile sociale de prevenire a imbolnavirilor sau criminalitatii. Toate acestea au inceput in urmã cu zece ani, de la formidabila carte a lui Daniel Goleman, Inteligenta emotionala.

inteligenta emotionala

5. Putere nemarginita – Anthony Robbins

Anthony Robbins a dovedit la milioane de oameni, prin carti, casete si seminarii, ca prin punerea la treaba a mintii pe care o ai, poti face, avea, dobandi sau crea orice iti doresti pentru viata ta. A invatat sefi de stat, capete incoronate, atleti olimpici, staruri de cinema sau copii cum sa dobandeasca ceea ce-si doresc. Prin Putere nemarginita el iti face cunostinta cu stiinta dezvoltarii personale si te invata: Cum sa afli ceea ce-ti doresti cu adevarat;
Cele sapte minciuni ale succesului;
Cum sa-ti reprogramezi mintea in cateva minute ca sa scapi de frica si de fobii;
Secretul de a te apropia instantaneu de orice persoana intalnita;
Cum sa copiezi succesul altora;
Cele cinci chei ale bogatiei si fericirii.

Putere nemarginita este o carte revolutionara de fitness al mintii. Îti va arata pas cu pas cum sa operezi la nivelul tau maximal de performante, dobandind libertate financiara si emotionala, incredere si autoritate si cooperarea celorlalti. Îti va da cunostintele si curajul de a-ti reconstrui sinele si lumea din jurul tau. Putere nemarginita este o carte-ghid pentru performante de varf intr-o era a succesului.

putere nemarginita
Cărțile sunt disponibile pe Elefant și Emag. Daca aveți și voi recomandări nu ezitați sa le faceți cunoscute la rubrica de comentarii.

Spor la citit!

ianuarie 5, 2016